Ringen van sperwers,
 
Woensdag 17 juni 2015 om 19,30 uur verzamelen bij de Heemtuin in Zaandam. Vandaag staat op het programma om een sperwer te ringen. Verschillende leden van de werkgroep en belangstellenden zijn aanwezig om dit mee te maken. Leuk, aan gediplomeerde ringers geen gebrek na aankomst van Jos en Kees wordt het aantal van 4! bereikt.
 Jeroen Buijs had de avond georganiseerd en om half acht stipt wordt de ladder te voorschijn gehaald en gaan we met zijn allen naar het nest. Daar aangekomen blijkt de ladder toch wel een beetje te kort te zijn. Er zal dus een stukje geklommen moeten worden. Gelukkig zijn Jos en Kees na een Zaans kwartiertje ook gearriveerd en met de ladder van Jos is het nest gelukkig makkelijk te benaderen.
 Onder toezicht van het ziekenhuis personeel worden de 6 jonge sperwers naar beneden gehaald. Het blijken 4 vrouwtjes en 2 mannetjes te zijn. Ondertussen wordt er door het ziekenhuispersoneel wat kleine patiëntjes op getrommeld. Deze zijn helemaal onder de indruk van de jonge sperwers.
 Uiteindelijk worden alle sperwers geringd en uitleg gegeven over onze werkzaamheden. Alle jongen worden gemeten, gewogen en van een ring voorzien.
 Na afloop staan we onder het afdak van de kantine nog te genieten van wat frisdrank of een biertje. Gelukkig net op tijd klaar, want het begint toch wel aardig hard te regenen.
 Jeroen, top georganiseerd!
 Hopelijk volgend jaar weer. Dit zijn toch wel de leuke adressen.
tekst Michiel Kok en foto's ©Inge Boer.