Om 8 uur verzamelen bij de oude beheer boerderij....in Oost knollendam en oh oh wat een prachtige voorspellingen  qua weer/het kon niet mooier/beter!
 Eerst daar 2 gezond uitziende kerkuilen geringd! ja ja en wederom de eerste met kleurring!  Niet erg ruikend en superschoon! in vergelijking met de Fronikboerderij,maar dit waren er maar 2 en daar 7, dus dat blijft dan wel ff schoner.
Daarna met de boot het veld in.....Jisper/wormerveld, vanaf de nieuwere beheerboerderij. Daar nog een nest jonge torenvalken gezien die de volgende x geringd gaan worden. Eerste stop 2 gezond uitziende  havikken geringd.
Vervolgens heerlijk op de boot een broodje en bakkie koffie gedronken en alleen maar prachtige omgevings waarnemingen,eigenlijk kom je oren en ogen tekort! Brandganzen/schapen/koeien en vooral de vele mooie roofvogels niet te vergeten van.....buizerds/torenvalken/kiekendieven enz. Ondanks de knutten en het af en toe prutmalen met de boot mocht het de pret niet drukken.
Nog buizerds geringd en 1 nest waren nog te jong ....worden de volgende x geringd....
Intussen nog even bij een kiekendieven nest wezen kijken....niet allemaal,om sporen te voorkomen......maar deze waren nog te jong om te ringen, alleen even met een camerastok bekeken. Daarna naar de torenvalken.....gisteren waren ze er nog en dat wij kwamen ...zaten ze her en der verspreid...op het schapenhok en in de boom.....1 hebben we kunnen ringen en ook nog even een brandganzen nest bekeken....wat is dat prachtig opgebouwd!
kortom een suc6volle en geweldige dag gehad, ook met elkaar!
tekst en foto's ©Yvonne Langenberg